Primeres jornades programàtiques de debat

Tu fas la constitució: Primeres jornades programàtiques de debatPrimeres jornades programàtiques de debat
Tarragona, 17 de maig

TU FAS LA CONSTITUCIÓ

Trobar‐se, escoltar, expressar les pròpies idees de forma constructiva, escoltar, tenir la llibertat de modificar la pròpia visió en funció del que diuen els altres, escoltar, tenir el coratge de mantenir‐se en la pròpia visió malgrat el que diuen els altres, escoltar, pensar, escriure, pensar, presentar esmenes a allò que s’ha escrit, pensar, tornar a trobar‐se, tornar a escoltar, tornar a parlar, tornar a pensar …

Això és el que han fet durant un any totes les persones del Procés Constituent que han volgut participar en l’objectiu d’aprofundir els deu punts del nostre Manifest. Després de llegir aquests deu punts, la reacció de moltes persones és: —”Em sembla molt bé, però … com es concreta això? com es farà?”
D’això es tracta precisament: de concretar i de fer propostes d’acció.

A la pàgina web wiki.procesconstituent.cat (que ha rebassat la xifra de 100.000 visites en dos mesos i mig d´existència) podeu consultar el fruit del treball d’aquestes companyes i companys i podeu aportar les vostres idees als documents que encara estan oberts.

Quin és el següent pas?

Ara cal que aquests documents siguin presentats en fòrum obert per tal que totes les persones que ho desitgin puguin discutir‐los i es puguin presentar esmenes. Això tindrà lloc el proper dissabte 17 de maig a Tarragona i totes i tots hi sou convidats.
—”I si no sóc del procés constituent?” Si no ets del Procés Constituent, també hi ets convidada. La Jornada és oberta a tothom.

I després?

Els textos seran esmenats en funció del debat que s’hagi produït el dia 17 de maig i després seran enviats a les assemblees del Procés Constituent per a ser discutits i esmenats de nou a fi que, com a culminació de tot aquest treball, puguin ser finalment presentats a l’assemblea general. Només els documents que aprovi l’assemblea general podran ser considerats textos programàtics del Procés Constituent.

Es tracta en definitiva de posar en pràctica la democràcia des de baix, que és l’única que mereix aquest nom. El futur estat català no pot ser l’estat català de l’1%. Però només serà la república catalana del 99% si la construïm des de baix. Això no es fa només trobant‐se per parlar, escoltar, pensar, escriure i esmenar. Cal sobretot actuar. Actuar de forma pacífica, democràtica i tan contundentment com sigui possible. La república catalana del 99% no es fa només debatent, però el debat n’és un component essencial. T’hi apuntes?

Teresa Forcades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s