Acta 9a assemblea del Procés Constituent d’Horta-Guinardó

Acta de la 9a assemblea (09/07/2014)

Dia: 9 de juliol de 2014
Lloc: Mas Guinardó
Hora: 19:00 – 21:30
Montse presenta l’ordre del dia:
1) INFORMACIONS:
1-Jornada municipalista: Joan explica que hi havia gent de diferents grups i que la nostra proposta va ser fer una gran colició a partir dels punts que es tenen en comun. La questió que es planteja és què fer si no hi ha unitat. La resposta possible és que s’hauria d’optar per la més rupturista. Hi havia companys de pobles que veien aquesta unitat dificil i d’altres pensaven que no hi hauria cap problema.
Montse diu que s’esta abusant del tema representiu, que hauria de ser més obert (com la CUP). Només hi van poder anar dues persones de cada assemblea.
Robert diu que vol venir un representant de Guanyem Barcelona a la propera reunió de la coordinadora de BCN el divendres 18 de juliol.
Joan proposa el 20 de septembre com a data per la primera assemblea per parlar de les municipals.
Rafa proposa formar un grup de treball municipalista a HG.
Angel diu que les eleccions no haurien de ser només en clau municipalista sinó també de canvi de sistema.
Claudio pregunta sobre què passarà amb els residents estrangers que com ell porten molts anys al país. Diferents intervencions expliquen la possició del Procès a favor de que puguin votar.

VOTACIONS DE LES PROPOSTES:
1-Proposar a les assemblees locals que l’Assemblea de BCN del 20 de setembre decideixi la postura oficial de PC de Barna sobre aliances. APROVAT
2-Creació del grup de treball municipalista. APROVAT (s’apunten: Robert, Montse, Rafael, Assun, Ramon, Josep, Luisa, Claudio, Josep Mª)
2-Jornades de formació (7 de juny): Robert explica que es van crear 3 tallers; eines informatiques, com organitzar una assemblea i comunicació. Ara caldrà aplicar si cal les conclussions al funcionament de l’assemblea.
3-Comissió de Continguts: es va decidir d’una banda que cada assemblea aporti idees, que cadascu a les territorials digui la seva i d’altra que es facin propostes d’acció com a conclussió de cada grup de treball. Es vol fer un dossier de ponències perque les assemblees ho discuteixin i esmenin.
Es comunica que les aportacions es poden fer a partir de la web: WIKICONSTITUENT
4-Última reunió del Grup Promotor. Es van tractar diferents temes:
-Sobre podemos es va dir que s’havia d’estar a l’expectativa perquè a Catalunya encara no havia infraestructura organitzativa. Hi va haver gent que va parlar a favor i d’altres amb reticències pel caire espanyolista d’alguns del membres ya coneguts de Podemos a Catalunya.
-Es va aprovar que hi hagi un presupost anticipat dels actes centrals abans d’aprovar-los.
-Multireferendum: s’han de retornar les urnes ja que s’han desestimat les denúncies. Robert enviarà el resultat del multireferendum per correo electrònic.
-Es va aprovar fer una sectorial de diversitat funcional. De moment només hi ha un membre fundador però comptarà amb el suport del grup promotor.
-Merchandising: va haver intervencions en contra de dedicar recursos a aquest tema. Es proposa reeditar la samarreta ja feta.
-Montse va proposar que s’hauria de fer alguna cosa per incorporar els joves ja que la mitja de edad era molt alta.
-Es va informar de la cel.lebració Congrès Internacional Constituent els dies 19 i 20 de juliol.
5- Acte unitari amb ANC i CUP: es va celebrar al Matas i Ramis amb una asistència d’una seixantena de persones. Del Procés va haver poca gent.

2) PROPERA REUNIO GRUP PROMOTOR:
Hi ha un document sobre la posició del PC respecte a la diada de l’11 septembre i enviat a tothom per correo electrònic i que s’hauria d’aprovar. És una proposta de que qui vulgui anar amb l’ANC ho faci però que com a Proces es convoqui a la gent devant Deuche Bank al Passeig de Gracia / Diagonal on es farà un parlament, animació o actuació com a Procès.
VOTACIÓ DE PROPOSTA SAMARRETA DE L’11-S:
1-Proposta de que cada sectorial porti la seva samarreta (educació, sanitat, etc.).
2-Que tothom porti la samarreta que proposi l’ANC.
3-Que la gent del PC porti la mateixa samarreta que l’any passat però millorant disseny i amb pancartes temàtiques.
APROVADA la proposta 3 per amplia majoria.
Es decideix que a la propera reunió del grup promotor aniran MONTSE i RAFA.

3) VALORACIO DE L’ULTIM SEMESTRE:
La majoria de les intervencions fan incidència en la gran activitat que ha tingut l’assemblea d’HG participant en actes propis, conjunts o convocatòries amplies. Es constata també que la divissió en comissions de treball no ha funcionat com s’havia pensat.
A proposta de Robert es decideix fer una reunió de totes les comissions el dimarts 15 de juliol a les 19 h. Les reunions de la nova Comissió d’Organització es faran cada 2n dimecres de mes aprofitant l’espai cedit pel casal d’entitats.

4) VARIS:
-Joan informa sobre un acte unitari que prepara l’ANC amb la col.laboració de Súmate.
Promouen un mitin-festa public a la Rambla del Carmel el 6 de setembre i parlaran només dones: Esther vivas (PC), Carme Forcadell (ANC), Muriel Casals (Omnium) … La propera reunio serà el 18 de juliol a les 6 de la tarda. Es decideix que hi vagin Ramon i Josep ja que en Joan no podrà aquesta vegada. Es farà al local d’IC-Verds del c/ Lluis Segnier.
-Luisa proposa fer xapes com a forma d’obtenir recursos per l’assemblea.
-Montse explica la lluita dels veïns d’un edifici del Carrer Santa Rosalia (Taixonera) que està en pèssimes condicions sense que ningú aporti solucions. Un dels principals afectats és el company Claudio. Ha penjat un vídeo explicatiu en YOUTUBE.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s