Acta 4a assemblea del Procés Constituent d’Horta-Guinardó

Acta de la reunió (24/01/2014)

Entre 35 i 37 persones presents segons el moment al Centre Cívic de la Font d’en Fargues.

acta 4a assembleaActa 4a assemblea

1.   S’aprova l’ordre del dia malgrat la quantitat de punts previstos, que és justifica per la necessitat de portar posicions al grup promotor del dia 25. Es fixen temps estrictes per a cada punt.

2.   S’aprova l’acta de l’assemblea anterior.

3.   Balanç de l’assemblea general del 22 de desembre. Es valora els passos que s’han donat en la consolidació del Procés Constituent i la tasca realitzada pels ponents per recollir, transaccionar i sintetitzar esmenes. Es reconeixen errors i insuficiències que condicionaren la bona marxa de l’assemblea, com el desconeixement de les esmenes presentades per part dels membres de l’assemblea.

El Grup Promotor va aprovar 4 documets:
– reglament
– objectius
– pla de treball: campanyes: 99% – deute – democràcia
– organització

Entre les aportacions realitzades en destaquem dues:
a) la necessària potenciació dels debats per internet i
b) la compatibilització dels debats interns amb l’activitat cap a l’exterior.

4.   La resolució sobre la consulta havia estat objecte de debat a l’assemblea general i ara retorna a les assemblees de base amb algunes esmenes realitzades per la ponència. El debat a la nostra assemblea es va centrar en:
– s’ha d’aconsseguir fer la consulta per una qüestió de democràcia;
– s’interpresta la consulta des de dos vesants: la independència i els drets socials;
– s’ha d’aconsseguir recolzament des de la resta de l’estat espanyol;
– s’ha d’evitar que les elits capitalitzin el procés;
– el dret de vot de les persones immigrades.

S’accepta una esmena per ampliar el dret de vot a “totes” les persones que “avui” estan privades del dret de ciutadania insistint en les dues paraules entrecomillades, sempre partint d’un temps mínim de residència acreditat, aspectes que han de quedar recollits a la futura Llei de Consultes de Catalunya. Finalment la resolució s’aprova (incorporant l’esmena) amb dues abstencions.

5.   A diferència de l’anterior la resolució política i sobre perspectives electorals no havia estat objecte de debat a l’assemblea del 22-D donat el seu caràcter molt general i poc concret. El debat a la nostra assemblea es va centrar en les properes eleccions europees. Vàries intervencions van destacar els dèficits democràtics i socials de les institucions europees i la irrellevància del parlament europeu. En canvi, es valora positivament l’aparició a Madrid de l’embrió de candidatura “Podemos” pel seu programa, semblant al nostre, i pel punt que crida a respectar la consulta catalana del 9 de novembre. La resolució s’aprova amb 4 abstencions.

6.   Projecte de pressupostos del Procés Constituent pel 2014. Després de la presentació es concreten dues coses:

La primera, enviar una carta a tots els signants del manifest animant-los a cotitzar regularment i explicant com omplir els formularis corresponents,
La segona, proposar que una part de les cotitzacions es destinin a les assemblees territorials per cobrir les seves despeses.
El document s’aprova amb 2 abstencions. 

7.   Proposta de pla de treball En el debat es proposen tres esmenes que queden aprovades per l’assemblea

a)   Campanya d’explicació de la República del 99% barri per barri

b)   Tenir en compte que poden esclatar mobilitzacions socials que poden passar a ser absolutament prioritàries

c)   Elaboració d’un pla de treball del districte

8.   Procediment d’elecció de la Comissió de Coordinació. S’expressen molts dubtes sobre la idoneïtat del sistema proposat. Tothom coincideix en reclamar la màxima transparència, però també es parla de sistemes alternatius, com votacions amb urnes. També es fan notar algunes limitacions pel poc temps que portem plegats (ens coneixem poc). Finalment, el document s’aprova amb 9 abstencions

9.   Activitats de formació

a)   Sessions de formació en eines informàtiques (google-groups, webs, twitter, facebook…) es poden realitzar cada dimecres que no coincideixi amb la comissió d’organització al centre cívic Pirineus (avisar prèviament)

b)   Un taller de formació sobre eines de comunicació i difusió del nostre missatge, a càrrec de Lluís Vila. Pendent de confirmació, es farà el dimarts 11 de febrer

10. Temes de districte

a)   L’esquerra independentista (CUP, Arran…) del districte ens conviden a un forum-taula rodona en què participaria també l’ANC. Es decideix participar-hi.

b)   La propera assemblea (la 5a) del Procés Constituent del districte es celebrarà el dissabte, 15 de febrer en un lloc a confirmar

Sense més elements a ressenyar, es dona per acabada l’assemblea a les 21,30

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s