Eleccions generals del 20 D

elcanvinosatura

Companyes i companys,

a l’Acta enviada del darrer GP es deia:

“Les persones del GP que volen donar suport a la candidatura impulsada per BComú convoquen una reunió de les persones interessades pel dia 31 d’octubre el matí, de la qual ja comunicaran els detalls.”. A continuació, el manifest i la convocatòria.

Sobre les eleccions generals del 20 de desembre i la candidatura de Barcelona en Comú

El passat divendres 16 de d’octubre el plenari de Barcelona en Comú va decidir impulsar una candidatura ciutadana per a les properes eleccions generals del 20 de desembre, que recuperi l’esperit de la candidatura municipal que va guanyar les eleccions a Barcelona. Esperit que també ha significat importants avenços en candidatures municipals moltes d’elles impulsades per membres del Procés.

Aquesta decisió suposa una modificació dràstica en el panorama de l’esquerra a Catalunya. Barcelona en Comú és avui un referent polític de primer ordre i la seva decisió de fer política més enllà de la capital catalana obre noves possibilitats fins ara inexplorades, i pot contribuir a crear una nova alternativa vertebrada al conjunt del territori.

Les eleccions generals arriben en un moment caracteritzat per una doble situació. Primer, l’impacte del 27S, que obre una nova fase del procés independentista a Catalunya en el què previsiblement les tensions amb l’Estat aniran en augment i on la inestabilitat a Catalunya serà major, per la dependència de la CUP per part de Junts pel Sí, en cas que s’arribi a formar un govern (o per una forta inestabilitat si finalment no hi ha acord). Segon, l’existència d’una certa estabilització relativa a escala estatal del bipartidisme, l’ascens de Ciutadans, i la tendència a la davallada per part de Podemos.

En aquest escenari l’entrada en escena de Barcelona en Comú pot moure moltes coses de l’escena política. En clau catalana, pot obrir la possibilitat de bastir una candidatura rupturista i d’esquerres amb incidència social, en unes eleccions que no estaran tan marcades per la polarització del 27S, i pot permetre acostar políticament el món representat per Barcelona en Comú (i Podem) amb els segments socials independentistes més progressistes, identificats amb ERC però descontents per la seva aliança amb CDC, i amb la CUP, que no es presentarà a les eleccions del 20D. En clau estatal, una candidatura impulsada per Barcelona en Comú pot significar un revulsiu que permeti posar fi a la recuperació del PSOE i a l’ascens de Ciutadans.

La decisió de Barcelona en Comú d’impulsar una candidatura a les eleccions generals ens sembla rellevant, ja que el què passa fora de Catalunya és important per al futur de Catalunya. No és el mateix que hi hagi un règim polític fort, que un règim en crisi. I, al revés, el què passa a Catalunya influencia el què passa a l’Estat espanyol, i pot contribuir a intensificar la crisis de règim. Des de la nostra sobirania i agenda pròpia, convé ser agents actius de la ruptura del règim de 1978, combinant la mobilització i acció polítiques a Catalunya, i les aliances amb els moviments populars de la resta de l’Estat (simbolitzats per les alcaldies del canvi a Madrid,  Cadis o Santiago).

No hi ha hagut temps encara de fer un debat dins del Procés sobre les eleccions generals. Però ben segur que al sí del Procés hi hauran diferents posicions sobre què fer a les eleccions generals, fruit de la nostra diversitat interna. Tenint en compte que el calendari no facilita poder fer un debat ben fet, i que hem tingut uns darrers mesos molt marcats per les discussions electorals, pensem que segurament una bona opció seria que el Procés Constituent com a tal no tingui una posició formal de cara el 20D i que acordem que cadascun dels seus membres es pot implicar a títol individual en les diferents iniciatives que sorgiran pel 20D. En qualsevol cas, serà el grup promotor del Procés Constituent el que haurà de decidir com s’enfoca el debat sobre les eleccions generals.

Els i les firmants d’aquest document pensem que els i les membres del Procés podem contribuir molt en aquesta nova iniciativa, en particular ajudant a la seva extensió territorial. Per aquest motiu, hem decidit implicar-nos a títol personal en la candidatura impulsada per Barcelona en Comú de cara el 20D, i us animem a tots i totes a participar en aquesta iniciativa. El passat 17 d’octubre vam informar al grup promotor d’aquesta decisió i ens vam comprometre a fer el present document per a fer-lo arribar a les assemblees del Procés, explicant la nostra posició. Properament convocarem una reunió pública oberta a tots els i les membres del Procés que tinguin interès en ajudar a tirar endavant la candidatura.

 

Aquelles persones que tinguin interès en participar en l’impuls de la candidatura de Barcelona en comú per a les eleccions generals ens poden escriure a: 20Dconstituents@gmail.com

Podeu afegir-vos a llista de signants d’aquest text en aquest enllaç: https://docs.google.com/forms/d/1bW0XoKb0mQ0scx83IvpEjWwK6bDH8WpgOmxNs1XOqj0/viewform

Assemblea de membres del Procés Constituent per a parlar de la candidatura a les eleccions generals impulsada per Barcelona en Comú.

Dissabte 31 d’octubre 10:00h

Nau industrial La Bostik-La Sagrera

c/ Ferran Turné 1-11 (La Sagrera)      Localització

(Metro L1 La Sagrera / RENFE La Sagrera-Meridiana)

La decisió de Barcelona en Comú d’impulsar una candidatura ciutadana per a les properes eleccions generals del 20 de desembre obre un nou escenari per a l’esquerra catalana.

No volem romandre passius i considerem que des de Catalunya cal implicar-nos activament, des de la nostra pròpia sobirania, per acabar amb l’actual règim, el sistema bipartidista i barrar el pas a Ciutadans. Pensem que el projecte que Barcelona en Comú vol tirar endavant encaixa perfectament amb els objectius que tenim al Procés Constituent, i hem decidit implicar-nos a títol individual en la candidatura que impulsa Barcelona en Comú, amb l’objectiu d’ajudar a que sigui el més forta possible i que tingui el màxim arrelament pel territori.

Amb aquesta finalitat convoquem el dissabte 31 d’octubre una trobada oberta a tots els i les membres del Procés Constituent interessats en treballar per aquesta candidatura, a la Nau Industrial La Bostik (c/ Ferran Turné 1-11; L1-La Sagrera; Barcelona) a les 10:00h.

T’animem a venir-hi i a fer la màxima difusió d’aquesta convocatòria!

En cas que t’interessi contribuir a la candidatura però no puguis venir a la trobada, ens pots escriure a: 20Dconstituents@gmail.com

Pots veure la primera llista de signants del document en suport a la candidatura, i afegir la teva signatura anant al següent enllaç:

https://docs.google.com/forms/d/1bW0XoKb0mQ0scx83IvpEjWwK6bDH8WpgOmxNs1XOqj0/viewform

Quant a Procés Constituent - Horta-Guinardó

bloc de l'assemblea Horta-Guinardó del Procés Constituent
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.